Dag van de Klassieke Muziek 2011

Op maandag 17 oktober 2011 vindt in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam tussen 10.15 en 17.00 de Dag van de Klassieke Muziek plaats, de jaarlijkse ontmoetingsdag voor iedereen die werkzaam is in de klassieke muzieksector. Hier een interview met twee jonge musici die in een informatiestandje hun programma aan de man brengen:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

De Dag van de Klassieke Muziek is er voor musici werkzaam als solist, in ensemble- of orkestverband, voor impresario’s en concertorganisatoren, programmeurs en publiciteitsmedewerkers, beleidsmakers en belangenbehartigers, componisten: kortom, voor iedereen die zich beroepshalve of vrijwillig inzet voor de klassieke muziek in Nederland.  Het wordt een gevarieerde dag met voor de vaste bezoeker zowel vertrouwde als nieuwe elementen. Uiteraard zijn er veel optredens, workshops en interviews.

De Muziekmarkt blijft de plek om contacten te leggen en van gedachten te wisselen. Radio 4 Eigentijds èn Radio 4 Jong Klassiek zijn de hele dag aanwezig met informatie, een enquête, en live blogs over de diverse programma-onderdelen.

Een extra feestelijk slot kent deze dag in de eerste uitreiking van De Ovatie, de VSCD klassieke muziekprijs voor het beste live optreden van afgelopen seizoen.

Reageer