Malle Maltis

Opname uit de Gaudeamus Muziekweek 2011. Een bijzondere lokatie in de Gaudeamus Muziekweek was het Van Schijndelhuis in het oudste gedeelte van het centrum van Utrecht. Daar werd op woensdagavond 7 september een recital gegeven door violiste en altvioliste Barbara Lüneburg, en het eerste werk dat zij speelde was van de in 1977 in Estland geboren componiste Malle Maltis. Chameleon Chant heet het werk, voor viool en electronica, en dat werk won in 2010 een prijs voor de beste compositie voor uitvoering met live-electronica. Zoals de titel al aangeeft gaat het in dit stuk om het steeds veranderen van kleuren van een gegeven melodie, waarvoor gebruik gemaakt wordt van de klanken die de electronica opwekt.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer