Jacob Adler

Opname uit de Gaudeamus Muziekweek 2011. Op vrijdag 9 september werd in de Utrechtse Nicolaïkerk een werk uitgevoerd van de uit Phoenix afkomstige Jacob Adler. Adler won vorig jaar de prijs die het Orgelpark beschikbaar had gesteld met zijn compositie “Hollerin’ in the organ park”, dit jaar leverde hij een hypnotiserend stuk onder de voor ons vrijwel onuitspreekbare titel Na krześle wszechświata szkło w kształcie chrząszcza wykrzywia się – wat Pools is voor zoiets als “op de zetel van het universum, verkruimelt een kevervormig glas”. We horen de stemmen van Angela Postweiler, Elsbeth Gerritsen, Els Mondelaers, en Maciej Straburzynski; verder Steven van Gils op tampura, Dirk Luijmes op het orgel, en de electronica wordt bediend door Wouter Snoei.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer