Gaudeamus Muziekweek Live-uitzending 3

Woensdag 7 september waren in de live-talkshow deze gasten te horen:

- De jonge Amerikaanse componist Andrew Mcintosh over zijn compositie Voice and Echo 1, for viola with viola accompaniment, genomineerd voor de Gaudeamusprijs, en op woensdagavond te horen in het Van Schijndelhuis.

- Robert van Heumen en Simone de Jong, makers van de geluidswandeling Like Harry, die op 7, 10 en 11 september gemaakt kan worden vanuit Museum Speelklok.  Een filosofische muziektrip door het hoofd, aan de hand van fragmenten van interviews (Simone) en muziek en klanken (Robert).

- Dyane Donck en Evelien van den Broek over hun klankinstallaties in Museum Speelklok: Yesterday (op basis van het gelijknamige nummer van The Beatles) en Circlectric (een met speeldoosjes en motortjes geluidproducerende kroonluchter).

- Anthony Fiumara, een van de componisten van het Hexnut-concert van woensdagavond, waarvoor de foto’s van Edward Burtynsky de inspiratie vormden, met name de foto’s die Edward Burtynsky maakte van fabrieken in China, waar arbeiders in enorme hallen consumptiegoederen produceren. Meer over Burtynsky is >hier te vinden.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer