Diana Soh

Opname tijdens de Gaudeamus Muziekweek 2011. Geselecteerd door de jury voor de Gaudeamusprijs. Een compositie van de uit Singapore afkomstige Diana Soh. De titel van het stuk [Ro]ob[ta]jec[tions] respectievelijk, voor het tweede gedeelte, Epi[Inter]lo[lude]gue, bestaat uit vier Engelse termen waarvan de lettergrepen tussen vierkante haken zijn geplaatst en vervolgens als het ware in elkaar geschoven zijn. Als je het letterpuzzeltje oplost kun je lezen: Rotations Objections, en Epilogue Interlude. Het is een stuk voor strijkkwartet, uitgevoerd door het Doelenkwartet. Diana Soh was bij het bedenken van de titel niet zomaar met letters aan het spelen; ze wilde tot uitdrukking brengen hoe de verschillende manier waarop ze het muzikaal materiaal, de thema’s en motieven in het stuk, verwerkt zijn, als tegenstellingen die in een lineair tijdsverloop zijn geplaatst. Vergelijkbaar met flashbacks en flashforwards in een film. Het Doelenkwartet.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer