Chiu-Yu Chou

Opname tijdens de Gaudeamus Muziekweek 2011. Het DoelenKwartet terug op de vloer van de Geertekerk in Utrecht. Een prachtig weemoedig en ingetogen strijkkwartet stond op het programma, gecomponeerd door de in 1981 geboren Chiu-Yu Chou uit Taiwan. Zij studeerde in Taiwan maar is nu bezig een doctorstitel te behalen in Manchester. Waar Chiu-Yu in gespecialiseerd is, is het verwerken van traditionele Taiwanese muziek in een hedendaagse vorm.
In haar Strijkkwartet nr 1 combineert Chiu-Yu de vier instrumenten van het kwartet steeds op een andere manier. Het kwartet klinkt als één instrument in het eerste deel, treedt op in de vorm van twee duo’s in deel twee, en valt uiteen in verschillende kampen in deel 3. Het werk won de ISCM-IAMIC-Award 2011, dat is de prijs voor de beste compositie die wordt toegekend door de International Society for Contemporary Music.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer