Bulsink & Kimman

Zondag 11 september 2011, slotdag van de Gaudeamus Muziekweek, met in de live webcast een korte eerste terugblik door de programmeur, Martijn Buser; en een gesprek met Wilbert Bulsink en Jeroen Kimman, twee van de makers (naast grafisch kunstenaar Geert Glas en het Rosa Ensemble) van Götterfunken, een multidisciplinair werk dat gebaseerd is op een ruim 9000 kilometer lange fietstocht door Europa, ondernomen door Bulsink en Glas.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Aan het eind van de middag werd in Museum Speelklok de première gegeven van Götterfunken, een collage van de geluiden die Wilbert Bulsink opnam tijdens de fietstocht van Scandinavië tot Istanbul, songs die Jeroen Kimman schreef, klankbewerkingen van Bulsink en het Rosa Ensemble, en de (geprojecteerde) tekeningen en animaties van Geert Glas. De voorstelling gaat nog op 15 september in de SMART Project Space, Amsterdam; 16 september in Plaza Futura, Eindhoven, 15 oktober in De Doelen, Rotterdam, en 27 november is het onderdeel van het slotconcert van het prestigieuze Huddersfield Festival. Op de website van het Rosa Ensemble en op YouTube zijn korte trailers te zien, zoals deze:

Tags:

2 Responses to “Bulsink & Kimman”

  1. Daniel zegt:

    please tell me what the first music on this clip is. i would love to know! thank you
    [we'll check that asap!]

  2. daniel zegt:

    any information yet?
    [NB Sorry it took a while! It was from the third movement of the new piece by Iannis Kyriakides, Satellites - suite in 12 movements; played by the Seattle Chamber Players on Saturday, September 10, in the Vredenburg Leeuwenbergh. It was recorded for this web channel, so as soon as we have the definitive post-produced recording available, we'll make sure to post the recording on this website as an on demand playable file. - AvN]

Reageer