Café Sonore met Citta Utopica van Burkhard Friedrich

In de vakantiemaand augustus presenteert Café Sonore een serie van 4 uitzendingen waarin steeds een opmerkelijke CD centraal staat. In de slotaflevering op zaterdagavond 27 augustus kun je luisteren naar de ‘Città Utopica’. Op het label Ahornfelder verscheen begin juni deze cd van de in 1962 in Berlijn geboren componist en geluidskunstenaar Burkhard Friedrich. Città Utopica is een multimediale electroakoestische installatie geïnspireerd op het spectaculaire nachtelijke (neon)licht van het ÖMV Raffinaderij terrein in Schwechat in Wenen. Tijdens de concertuitvoering was er een videoprojectie van  Kurt Hörbst te zien en speelden Adrian Pareyra op elektrische gitaar en John Eckhardt op contrabas. De cd versie is de “gestolde” radiofonische versie van deze concertinstallatie.

Burkhard Friedrich – Città Utopica from AHORNFELDER on Vimeo.

Tags: ,

Reageer