Cafe Sonore: Pow ensemble met ‘Vogels en Nesten’

Op 5 juni organiseerde het POW ensemble van saxofonist, componist en electromuzikant Luc Houtkamp een boottocht van Den Haag naar de Hofwyck in Voorburg. Dit ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van dit unieke gezelschap. Tijdens deze boottrip speelde het Pow ensemble (Guy Harries – fluit, computer, zang; Erik Bosgraaf – blokfluiten, keyboards; Luc Houtkamp – computer, saxofoons; Jacqueline Hamelink – cello, zang; Marcel Kroese – techniek)  hun nieuwste programma Vogels en Nesten, waarin de liefde uit alle tijden en culturen bezongen wordt in alle toonaarden en met hedendaagse middelen. En in Vogels en Nesten volgt het POW ensemble de mythische persoon Josef Brezelbacker op zijn zoektocht naar ware liefde. Zal hij dit ooit vinden? Waar? En met wie?
Met dit programma toerde het ensemble van 30 juni tot 4 juli in Duitsland. Verder is het niet in Nederland uitgevoerd, maar Café Sonore, het Radio 6 programma voor hedendaagse muziek uit alle geledingen, was erbij tijdens de boottrip en maakte een bijzondere opname van Vogels en Nesten. In de uitzending op zaterdagavond 23 juli om middernacht kun je luisteren naar dit exclusieve verslag van Vogels en Nesten.

Tags:

Reageer