Blue Medusa

Videokunstenaar Marlijn Franken (video) en geluidskunstenaar ferrie = differentieel maakten samen de film Blue Medusa, speciaal voor de expositie BLAUW in de Amsterdamse galerie WGKunst. 16 kunstenaars tonen hun visie op blauw. In nauw overleg combineerden Marlijn en Ferrie filmbeelden en compositie tot een geheel, waarin beeld en geluid een gelijke inbreng hebben. Marlijn filmde – grotendeels in en om Amsterdam – beelden van natuur of zomaar van de markt en monteerde die door vertraging en bijvoorbeeld sterke zoom tot vrijwel abstracte bewegende schilderijen, gesynchroniseerd op Ferrie’s compositie Medusa Excerpt, die hij componeerde voor Blue Medusa. De compositie is een – vertraagde – variatie op een stuk van Louis Vierne (1870-1937): uit de Pièces de Fantaisie pour orgue, Suite IV, Opus 55-Pièce 3. Met dank aan Dropbox, waarmee de muziek- en beeldbestanden heen en weer vlogen tussen de twee ateliers.

Hier te horen: http://audio.dailym.net/2010/11/medusa/

En hier te zien:
WG Expozaal
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat (zijstraat 1e Helmerstraat)
1054 SP Amsterdam
1 juli t/m 17 juli wo t/m zo 13:00 – 17:00 uur

Reageer