Arnoud Noordegraaf: A.M.

Arnoud Noordegraaf: A.M.
Mikae Natsuyama (sopraan)
Marleen Wester (viool)
Michael Marang (klarinet)
Koen Kaptijn (trombone)
Jelte van Andel (contrabas)

soundscape, compositie, film: Arnoud Noordegraaf
script, libretto: Adrian Hornby, Arnoud Noordegraaf
decor, techniek: Bart Visser

video-opname: Hans Hijmering
audio-opname: Arjan van Asselt

Frascati, Amsterdam, 10 juni 2011

De multimedia-voorstelling A.M. van Arnoud Noordegraaf werd geïnspireerd door de stad Tokio en de romans van Haruki Murakami. In het filmverhaal, getoond op twee tegenover elkaar staande van vensterlatjes voorziene schermen, ontmoeten een jongen en een meisje elkaar tijdens een magische nacht in Tokio. Beiden zijn op zoek naar hun identiteit, ze komen uit hetzelfde dorp, vinden elkaar terug bij toeval, raken elkaar kwijt en zien elkaar toch weer terug. De stadsgeluiden, de muziek die de jongen maakt met zijn audio-opname van snoep- en frisdrankautomaten, de beelden van de stad en haar inwoners – slapend, slaperig en wakker – worden bezongen, becommentarieerd en geduid door sopraan Mikae Natsuyama. Deze versie is speciaal voor het Holland Festival voorzien van live gespeelde muziek.

Tags: ,

Reageer