Calliope Tsoupaki

Kamerkoor Venus, het Dudok kwartet en qanún-speler Bassem Alkhouri speelden afgelopen zaterdag onder leiding van Gijs Leenaars de wereldpremière van een nieuw werk van Calliope Tsoupaki: El viento op tekst van de Chileense dichter Pablo Neruda. Het concert wordt op 25 juni herhaald in Utrecht (in de Geertekerk, om 20.15 uur). Verder staan werken van Robert Heppener, Carlos Micháns, Johannes Brahms en Manuel Oltra op het programma. Viertakt besteedde gisteren aandacht aan het concert; op de site van het koor is een fragment te beluisteren.

De toonaangevende Grieks-Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki voltooide recent dit nieuwe werk in opdracht van Kamerkoor Venus. El viento is een werk voor koor, strijkkwintet en qanún (een soort citer uit het Midden-Oosten).

Reageer