Oestvolskaja: Reinbert de Leeuw

Een van de weinige musici aan wie de Petersburgse componiste Galina Oestvolskaja steevast haar werk toevertrouwde, en die ze beschouwde als haar pleitbezorger en als de ideale uitvoerder van haar compromisloze muziek, is pianist en dirigent Reinbert de Leeuw. Natuurlijk is Reinbert de Leeuw tijdens het Oestvolskaja-festival op 27, 28 en 29 mei aanstaande, in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam, te zien en te horen. Alle informatie over het festival is hier te vinden.

Op dinsdag 24 mei werd dit interview uitgezonden via Radio 4 Eigentijds, afgewisseld met fragmenten uit de Sonate voor viool en piano van Oestvolskaja, uitgevoerd door Vera Beths en Reinbert de Leeuw:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Het interview is integraal – maar zonder de muziek uit de uitzending – ook hieronder te zien in een z/w-videoversie.

Tags:

Reageer