Oestvolskaja: Kindersuite

Een curieus en je zou kunnen zeggen: a-typisch werk van Galina Oestvolskaja. Heel anders dan de bijtende, genadeloze stukken die we van haar gewend zijn, en die de programmering van het Oestvolskaja Festival voor een deel bepalen. Voor een deel, want ook haar Poema staat geprogrammeerd, en ook dat is een werk dat veel minder karakteristiek is voor het oeuvre van kale, compromisloze muziek. Josee Voormans – twee weken geleden geïnterviewd over haar relatie met Oestvolskaja, check hier – had een oude Russische grammofoonplaat bij zich met de Kindersuite. Ook zo’n ongebruikelijk, bijna lief werk van de anders zo hamerende componiste…

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer