Oestvolskaja: interview met Josee Voormans

Josee Voormans, redacteur van het VPRO televisieprogramma Vrije Geluiden, is een van de zeer weinigen die Galina Oestvolskaja vaak, en ook heel persoonlijk gesproken heeft. Na een kennismaking in de jaren ‘80 ontwikkelde zich tussen hen een vriendschap die zou blijven bestaan tot het overlijden van Oestvolskaja in 2006.

Josee vertelt over haar persoonlijke geschiedenis met de Petersburgse componiste, en laat enkele voorbeelden horen van haar muziek. Het interview begint met een toelichting op een onbekend en buitengewoon a-typisch werk van Oestvolskaja, de Kindersuite. Een deel daaruit is verderop in het interview ook te horen.

Luister hier naar een fragment uit de in het interview besproken Symfonie nr 2 van Oestvolskaja:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Deel 2 van het interview:

Tags:

Reageer