Oestvolskaja: Elmer Schönberger

De man die terecht bekendstaat als de ontdekker van Galina Oestvolskaja (in elk geval voor Nederland) is componist, musicoloog en publicist Elmer Schönberger. Schönberger is tot een jaar of vijftien geleden vooral actief geweest als musicograaf, maar hij was ook tegelijkertijd docent aan het conservatorium, programmeur van het Holland Festival (en in die hoedanigheid degene die Oestvolskaja en overigens ook Goebaidoelina introduceerde bij het Nederlandse publiek) en adviseur van het Schönberg Ensemble, inmiddels ASKO | Schönberg. Als componist was hij vooral productief met muziektheater en toneelmuziek, maar hij componeerde ook voor het concertpodium. Daarnaast schreef hij toneelstukken.

Een gesprek over wat haar werk nu zo bijzonder maakt, en over de de pijnlijke eerlijkheid van haar muziek:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer