Eigentijds en amateurmusici

Chapeau voor dit initiatief! In Maastricht wordt de eigentijdse muziek gepromoot onder amateurmusici. Zo heeft Blazersensemble RAAK het initiatief genomen een samenspeelweekend hedendaagse muziek voor amateurs te organiseren. Daartoe is CoMA Maastricht opgericht: Contemporaine Muziek voor Amateurs. Men wil geïnteresseerde amateurmusici en alle andere relevante partijen samenbrengen tijdens een weekend in Maastricht.

In Engeland bestaat sinds 1993 de organisatie CoMA (Contemporary Music making by Amateurs). CoMA maakt zich sterk voor het promoten van hedendaagse muziek onder amateurmusici. Ze doet dat door het geven van compositieopdrachten aan jonge, maar ook aan gerenommeerde componisten. Eis is dat de werken uitvoerbaar zijn door amateurs.

Speciaal voor dit samenspeelweekend heeft CoMA Maastricht een compositiewedstrijd uitgeschreven voor alle componisten die een uitdaging zien in het componeren voor amateurs. Inzenden van composities is mogelijk tot 15 mei. Uit de ingezonden werken zullen door een professionele jury drie stukken worden gekozen, die in het genoemde weekend uitgevoerd gaan worden door drie amateurensembles. Die jury bestaat uit onder meer Leo Samama (voorzitter) en Micha Hamel.

Alle info is te vinden via de website van CoMA Maastricht!

Reageer