Dag in de Branding

De 20e editie van Dag in de Branding, Festival voor Nieuwe Muziek vindt plaats op zaterdag 28 mei, met als thema een hommage aan Film & Muziek. Zo speelt Ensemble Klang eigen interpretaties van de muziek van filmmuziekgrootheden als Ennio Morricone, John Barry (die we kennen van de tune van James Bond) en Bernard Herrman (van de Hitchcock-films, maar ook van de ijzingwekkende soundtrack van Taxi Driver van Scorsese). Voor Music for Motion Pictures maakten de componisten van het ensemble – Jan-Bas Bollen, John de Simone, Matthew Wright, Anne Wellmer, Aaron Gervais en Pete Harden – kersverse arrangementen van de muziek van bovengenoemde meesters. Het zestal schreef ook nieuwe noten onder fragmenten uit bekende filmklassiekers. Doordeze vermenging van oude beelden met nieuwe klanken werpt Ensemble Klang licht op de essentiële rol van muziek bij de beleving van film. Het publiek kan zo ontdekken hoezeer muziek de perceptie van bepaalde filmscènes beïnvloedt.

De Utrechtse zangeres Lillian Hak speelt met haar elfkoppige band muziek van haar album ‘Old Powder, New Guns’; een samplealbum waarop flarden film-noir muziek zijn verweven in verknipte soundtracks van spaghetti westerns en Hollywood Blockbusters.

Reageer