WMMF Highlights Vrijdag

Liat Waysbort danst op Phil Niblock

IMG_9773

Een krijger lijkt ze, met krachtige passen die toch licht blijven. Af en toe hoor je het klappen van de ninjaschoenen op het hout van de entreehal. De muziek van Phill Niblock is als een toon die nooit stopt met aanzwellen. Ze gaan goed samen. En een waterval van applaus volgt.

Raphael Vanoli

Raphael Vanoli heeft een koffer bij zich, waarvan het me nog steeds niet duidelijk is wat er precies in zit. Pedalen, knopjes, snoeren – samplers. Misschien ken je hem van Knalpot, het duo waarmee hij eerder in het Bimhuis te horen was. Maar straks is het alleen Raphael en zijn gitaar. Dat klinkt zonder de drums van Gerri vast iets minder hard, maar het is niet minder hardcore.

Rafael vanoli by wmmfvr

Michael Nyman

Luister naar de minimalkeuze van Hans Aarsman

Gareth Davis live

Vandaag zijn de tonen op het World Minimal Music Festival vooral langgerekt. Minder ritmische percussie, maar de herhaling van laag over laag over laag. Na The Sinking of the Titanic blijft de sfeer ook laat op de avond ingetogen maar doordringend, met een optreden van basklarinettist Gareth Davis.

Gareth Davis by wmmfvr

Morgenavond geniet ik rond deze tijd van Ralph van Raat op #wmmf
@invertaling

Reageer