Tristan Murail

Donderdagavond live op Radio 4: twee nieuwe stukken van de Franse componist Tristan Murail, uitgevoerd door het Nieuw Ensemble in de Donderdagavondserie in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Met deze twee stukken voegt Murail een tweetal nieuwe delen toe aan zijn Portulan Cyclus, door Murail zelf beschreven als een indirecte autobiografie met stukken die zijn geïnspireerd door iets dan een speciale betekenis voor mij heeft. De eerdere delen van de cyclus worden donderdag ook uitgevoerd, naast nog een ander werk van Murail: La Barque Mystique.

In hetzelfde concert wordt filmmuziek van François Paris uitgevoerd bij de film À propos de Nice van Jean Vigo, een sociale satire uit 1930 met surrealistische beelden.

meer informatie op de site van het Nieuw Ensemble>

Terughoren van de uitzending kan hier.

Tags:

Reageer