One nu te koop

http://www.youtube.com/watch?v=EHBpF9R4k10

De opera One van Michel van der Aa is uit op DVD, zo lezen we in een persbericht van Challenge Records dat vandaag in de digitale brievenbus arriveerde. One is een intieme, poëtische en menselijke kameropera, zo laat het persbericht weten, gezongen door sopraan Barbara Hannigan. De combinatie van soundtrack en video beweegt zich tussen de tastbare “realtime” werkelijkheid en de “gevangen” werkelijkheid op het videoscherm. Van der Aa toont hiermee, aldus nog steeds het persbericht, zijn meesterlijke gave om muziek, tekst en visuele beelden in een organisch geheel te fuseren. Kan je zeggen wat je wil, maar dat kan-ie inderdaad. En oh ja, niet onbelangrijk, we lezen op Van der Aa’s website: In addition to a DVD release, One is also available for purchase as a standard and high resolution downloadable Quicktime video and pdf booklet through the Disquiet web store. Recensies welkom!

Reageer