Imagine Utopia

Op Bevrijdingsdag 5 mei presenteert het Atlas Ensemble een ode aan de vrije geest en de creativiteit in het programma Imagine Utopia. De mooiste instrumenten van de wereld bijeengebracht in één ensemble en bespeeld door begenadigde muzikanten uit verschillende culturen. Tot de solisten behoren sterren als de Armeniër Gevorg Dabaghian (duduk), de Chinees Wu Wei (sheng), de Turkse Neva Özgen (kemençe) en de Indiase sarangimeester Dhruba Ghosh.In augustus 2010 vond de tweede Atlas Academy plaats: muzikanten en componisten uit de hele wereld kwamen samen om onderzoek te doen, te experimenteren, te musiceren en te componeren. Nu klinken de eerste resultaten van de Academy, een reeks premières voor diverse combinaties van wereldinstrumenten. De componisten kozen ieder een eigen invalshoek. Hun verbeeldingskracht transformeert het Atlas Ensemble in een orkest met een ongekend kleurenpalet.

Instrumenten: shakuhachi (Japan), hobo, duduk (Armenië), klarinet, sho (Japan), sheng (China), pipa (China), tar (Azerbeidzjan), gitaar, mandoline, santur (Iran), qanun (Syrië), zheng (China), koto (Japan), harp, piano, slagwerk, erhu (China), kemençe (Turkije), sarangi (India), viool, altviool, cello, contrabas.

Programma:

  • Artjom Kim: Flame for sheng en ensemble
  • Stockhausen/S. Pierini: Four Melodies from Tierkreis
  • Sanae Ishida: Pièce voor sho en elf instrumenten
  • Francisco Castillo Trigueros: Mestizo voor sopraan en ensemble
  • Fabio Nieder: ‘Vom Himmel hoch, da kommt ein Engel her zu Dir… und fliegt gen Himmel wieder’, Choral für Julia

Tags:

Reageer