Cafe Sonore met Minimal

Het World Minimal Music festival, dat plaatsvindt van 30 maart t/m 3 april  is alweer bijna afgelopen. De focus van dit festival is met name de ‘bekende’ Amerikaanse Minimal van Steve Reich en dat is een mooie gelegenheid om in de Café Sonore uitzending op Radio 6 in de nacht van 2 op 3 april 2011 muziek te laten horen met onbekendere minimal van diverse Europese componisten. Want Minimal mag dan de naam hebben vooral Amerikaans te zijn, niets is echter minder waar. Ook in Europa waren er al vroeg in de jaren zeventig componisten bezig met Minimal muziek. En wellicht schreef Erik Satie al het allereerste Minimal stuk avant la Lettre met zijn Vexations, een pianosolo stuk uit 1893, dat 840 maal herhaalt diende te worden. In de uitzending hoor je werken van Karel Goeyvaerts, Tibor Szemzö, Carles Santos, Eliane Radique en  Lumisokea  (Andrea Taeggi & Koenraad Ecker).

Tags: , , , , ,

One Response to “Cafe Sonore met Minimal”

  1. [...] « Cafe Sonore met Minimal [...]

Reageer