WMMF Highlights Donderdag

_DSC2764 copy

Een staande ovatie, voor een magistraal concert. Tehillim van Steve Reich, uitgevoerd door Asko|Schönberg, vormde het hoogtepunt van een rijkelijk programmeerde tweede dag op het World Minimal Music Festival.

De imposante uitvoering werd voorzien van een bijna psychedelische lichtshow met behulp van de led-lampen in de vier wanden van de grote zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ, een ontwerp van Carel Kuitenbrouwer. Ovationeel applaus aan het slot, en terecht. Wat een verpletterend mooi stuk muziek, en wat een sensationele manier om het zo te ondergaan.


01 Tehilllim live by wmmfdogz

Maar deze donderdag ging niet alleen over de ‘grandfather’ van Minimal Music. De jonge componist Joey Roukens maakte indruk met Scenes From an Old Memory Box – dat zijn wereldpremière beleefde.

Al vroeg in de middag streken 5 producers neer in het Muziekgebouw om remixes te maken van Steve Reich zijn Counterpoints. Presk is een van hen. Hij kende de muziek van Reich al goed, maar maakt zelf vooral house en garage.

“Waarom zou je iets wat heel goed is niet in een ander jasje kunnen steken”


22tracks interview met Presk at Muziekgebouw aan ‘t IJ by wmmfdo

Na uren sleutelen (sommige producers misten zelfs het concert) presenteerde Venz van 22tracks de remixes aan Steve Reich himself. En zelfs dubstep van DJ Gomez schrok hem niet af.

@berengels
Producers half in de stress, dat rijmt op#wmmf


22tracks interview met Presk at Muziekgebouw aan ‘t IJ by wmmfdo

Bas + Papier


Koen Nutters Bass & Papers at Muziekgebouw aan het IJ for WMMF by wmmfdo

Koen Nutters, ook wel bekend van DNK (De Nieuwe Kraakgeluiden) liet een subtiele compositie horen van contrabas en krakend papier. Ondanks het geroezemoes verderop in de hal, ontstond een moment van concentratie en verstilling.


WMMF Grote zaal Donderdag by wmmfdogz

Tags:

One Response to “WMMF Highlights Donderdag”

  1. Lennart zegt:

    Leuk om jullie aan het werk te hebben gezien. Blog ziet er goed uit. Succes de komende dagen. En als je genoeg hebt van de minimal noice gewoon even Radio 6 aanzetten (of 100procent NL) Groet Lennart

Reageer