Up-close

Zojuist komt binnen op spoor 2 de laatste nieuwsbrief van Michel van der Aa, met verheugend nieuws over Up-close, een nieuw stuk dat Van der Aa schreef voor de Argentijns-Franse celliste Sol Gabetta plus strijkers (Amsterdam Sinfonietta) plus film. Het stuk gaat meteen met een tournee in première, tussen 11 en 20 maart, via Stockholm, Luxemburg, Brussel, Londen, Hamburg en natuurlijk (en gelukkig) ook Amsterdam. In het stuk wordt de live uitvoering door de celliste en de strijkers geconfronteerd met een gespiegelde realiteit (de film), waarin een oudere vrouw te zien is die het alter ego is van de soliste. Haar geheugen dwaalt terug naar 60 jaar geleden, naar haar jeugd – en dan zijn er geheimzinnige gecodeerde boodschappen die via een mysterieuze machine verstuurd moeten worden. De filmgeluiden interfereren met de live gespeelde muziek… de twee vrouwen naderen elkaar steeds meer… In het najaar verschijnt het werk op DVD (op Michel van der Aa’s eigen Disquiet-label), maar hier is alvast een trailer te zien:

Up-close | trailer from Michel van der Aa on Vimeo.

Tags:

Reageer