Tehillim

Donderdagavond 31 maart live op Radio 4, en een webcast van het lichtontwerp van Carel Kuitenbrouwer live te volgen via onder meer deze blogsite. Uitzending van het World Minimal Music Festival. Tehillim is een stuk van Steve Reich uit 1981. Tehillim geldt als het eerste werk waarin Reich refereert aan zijn Joodse afkomst. De titel is afgeleid van het Hebreeuwse woord voor “Psalmen”. Vier psalmen vormen de basis van de tekst die gezongen wordt door vier sopranen. De (versterkte) instrumentatie is een combinatie van o.m. houtblazers en slagwerk, strijkers en twee electrische orgels. Een fragment (Steve Reich & Musicians):

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer