It’s gonna rain

Vanaf 30 maart gaat het minimaal loos in Amsterdam en Eindhoven in het World Minimal Music Festival. Onomstreden is geen enkele stelling in de muziekgeschiedenis, dus als ik roep dat met dit tapestuk van Steve Reich, It’s gonna rain, de minimal music een cruciale geboortewee beleefde is er vast wel iemand die goeie argumenten heeft om dat te weerspreken. Van harte welkom uiteraard! In elk geval hoor je in het stuk voor het eerst, in elk geval in het werk van Reich, het phase shifting effect, dat hypnotiserende auditieve moirée-effect dat ontstaat door het geleidelijk verschuiven van onderdelen van een patroon. Uit 1965.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer