Soundscape forever

Onder de titel Soundscape Forever organiseerde Kunstradio (een programma van de de Oostenrijkse publieke omroep) in het najaar van 2008 een project rond het thema Soundscape, waarbij 6 uitgesproken geluidskunstenaars uitgenodigd werden een nieuw stuk te maken. Hiervoor werd het Brusselse geluidskunstenaars collectief Silence Radio uitgenodigd als curator van dit project.
Chris Watson ‘s ‘Luskentyre’ verhaalt over de getijden aan de Schotse kust; Els Viaene creëerde in ‘Summer Rain’ de sfeer in Venetië tijdens het najaar; Xavier Fassion maakte met ‘Sarajevo 2001’ een beladen stadsportret; Patrick McGinley aka murmer creëerde ‘Swarm’, een stuk over insecten en mensen; Jean-Phillippe Renoult liet zich voor zijn ‘I Took You There’ inspireren door geluiden van treinen; en ‘Lux’ van eRikm is een klassiek Cinema Pour l’Oreille stuk dit keer letterlijk gemaakt met bestaande filmsounds. De Oostenrijkse Omroep zond alles uit in een serie die liep van september t/m december 2008.
In de Cafe Sonore uitzending van 6 maart 2011 hoor je  alles voorbij komen in de vorm van een lange collage. Maar alle stukken staan ook  op de site, net zoals uitgebreide informatie over de werken en de makers.

Tags:

Reageer