Minimal Spotify

Het World Minimal Music Festival, dat van woensdag 30 maart tot en met zondag 3 april plaatsvindt in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven, heeft een Spotify-playlist – klik hier - samengesteld waardoor je nu al een mooie indruk kan krijgen van het soort muziek dat tijdens het festival gaat klinken. Een simpel, maar gouden idee. Deel wat je weet met iedereen die er belangstelling voor heeft, en met deze internettoepassing is dat een fluitje van een cent. Trouwens, had je al meegekregen dat het festival door Steve Reich wordt geopend? En dat het concert van 31 maart (met onder meer Tehilllim van Reich) live wordt uitgezonden op Radio 4? En dat we de imposante lichtshow van Carel Kuitenbrouwer bij dat concert live gaan webcasten?

Een van de items op de Spotify Minimal Playlist is een stukje van Ronin, de band van de Zwitserse pianist Nik Bärtsch. Vlak voro kerst j.l. heeft de VPRO een concert van Ronin (opgenomen in Paradox, Tilburg) uitgezonden. Hier nog terug te horen.


Tags:

Reageer