Jesus’ blood never failed me yet

Een fragmentje straatgeluid. Een zwerver die een bevindelijk christelijk liedje zingt, met een stem die gebarsten is door de neteligheden van het leven. Gavin Bryars hoorde het op een geluidsband, tussen opnamen die bedoeld waren voor een documentaire die nooit werd uitgebracht. Hij schreef er een begeleiding bij, strijkkwartet, strijkers. De band met de zwerver in een loop. Een eerste uitgave op het label van Brian Eno, in 1975. Twintig jaar later bood het medium van de CD de mogelijkheid om het onafgebroken herhalen tot meer dan een uur op te rekken. En kwam in de mix de stem van Tom Waits er bij. Jesus’ Blood Never Failed Me Yet (fragment). Meer minimal op het festival!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer