Young Composers Meeting

Vandaag, zondag 13 februari 2011, gaat-ie van start, de Young Composers Meeting in Apeldoorn. Zestien jonge componisten worden een week lang blootgesteld aan de inspirerende leiding van Louis Andriessen, Martijn Padding (foto), Richard Ayres, Jan van de Putte, Micheal Smetanin en Helena Tulve. Elk van de jonge componisten heeft een compositie geschreven voor orkest de ereprijs plus drie vrouwenstemmen. Het openingsconcert is zondag 13 februari om 16.00 uur in De Gigant in Apeldoorn; maandag tot en met donderdag vinden elke dag openbare repetities van de ereprijs plaats. Samen met de “senior” componisten en onder leiding van dirigent Rob Vermeulen werken de jonkies aan hun compositie. Elk stuk wordt tegen het licht gehouden: waar zitten de goeie en foute dingen, hoe kan het beter, hoe pakt het uit… Vrijdag 18 februari is het slotconcert, ook in De Gigant. Alle verder info vind je natuurlijk op de website van de ereprijs – klik hier. Opnamen van zowel het openings- als het slotconcert komen uiteraard hier, èn op de website van het themakanaal Radio 4 Jong Klassiek, on demand beschikbaar.

Alle info ook in het programma-overzicht hieronder:

Tags:

Reageer