Trevor Grahl

Trevor Grahl won vorig jaar bij de Young Composers Meeting de hoofdprijs: een geldbedrag en een compositieopdracht voor het openingsconcert van de YCM 2011. Afgelopen zondag was het zover: de wereldpremière van ‘Hussy’, tijdens het openingsconcert in De Gigant in Apeldoorn. Luister hier naar het werk. Orkest de Ereprijs staat onder leiding van Rob Vermeulen.

Aad van Nieuwkerk had na afloop een gesprek met de jonge Canadese componist.  Over onder anderen ‘Hussy’, zijn manier van componeren en over zijn goede eraringen van de Young Composers Meeting.

Deze hele week besteedt VARA’s Componist van de Week op Radio 4 in samenwerking met het Themakanaal Jong Klassiek en het Themakanaal Eigentijds aandacht aan jonge componisten. Vanavond (15 februari), van 19:30 tot 20:00 staat Trevor Grahl centraal!

De opname van ‘Hussy’ werd gemaakt door Ruud Tijs

Tags:

Reageer