Aribert Reimann wint Siemens Muziekprijs

Aan de Duitse componist Aribert Reimann is de Siemens Muziekprijs – een bedrag van 200.000 Euro – toegekend voor zijn gehele oeuvre. De internationale Ernst von Siemens Musikpreis is jaargang 2011 maar de onderscheiding werd al op 24 mei 2010 overhandigd  door de voorzitter van de Bayerischen Akademie der Schönen Künste in het Cuvilliés-Theater in München. für sein Lebenswerk.
Reimann werd geboren in 1936 in Berlijn, groeide op in een muzikale familie en schreef al zijn eerste liederen met pianobegeleiding toen hij nog maar tien jaar oud was. Hij studeerde bij Blacher en Pepping terwijl hij ook al werkte als koorrepetitor; als pianist was hij professioneel sinds 1957. Zijn sterkste werken schreef hij voor stemmen, maar hij componeerde ook talrijke kamermuziekwerken, orkestwerken en soloconcerten.
Uitgebreide informatie vind je hier.

Reageer