Lunapark in Theater Kikker

Tegendraadse componisten als Florian Maier en Arthur Sauer komen voort uit de zogenaamde Rotterdamse School – avontuurlijke componisten waarvan werk gespeeld gaat worden door Lunapark, een ensemble dat het avontuur bepaald niet schuwt. Van Florian Maier wordt het ruige titelstuk Sturm im Wasserglass gepeeld op vrijdag 7 januari in Theater Kikker in Utrecht, van Sauer het martiale Joukahainen’s Defeat. Arnold Marinissen maakte al even tegendraadse strijkktrio’s onder de mysterieuze titel Synaps, Long, Knie, Voet, Mond. En van Anthony Fiumara en Kevin Volans komt de stilte die elke storm vergezelt. Ook die in een glas water. Lunapark slingert het concert loeiend aan met Pendulum Music van Steve Reich. En de jonge componist Danny de Graan geeft Reich een eigen zwieper met een nieuw werk voor microfoons en speakers. Dus als je je eerste vrijdagavond in 2011 met plezierig tintelende oren wilt beginnen dan is dit concert zeker een tip.

Steve Reich – Pendulum Music
Arthur Sauer – Joukahainen’s Defeat
Anthony Fiumara – Cloud Chamber
Kevin Volans – Walking Song
Arnold Marinissen – Synaps, Long, Knie, Voet, Mond
Florian Magnus Maier – Sturm im Wasserglas
Danny de Graan – Feed My Speaker

Tags:

Reageer