Lunapark in Eindhoven

Een tijdje terug berichtten we hier al over Lunapark in verband met een concert in Utrecht, en we komen graag nog even terug op dat gezelschap onder leiding van Arnold Marinissen en Anthony Fiumara, nu Lunapark aanstaande zondag in Eindhoven te zien en te horen zal zijn. Marinissen en Fiumara richtten Lunapark ruim een jaar geleden op, en verkopen de club als het eerste ensemble dat zich bezighoudt met digital folk music. Marinissen: “Een aantal jaar geleden maakte Dugal McKinnon een stuk voor mij dat hij op die manier omschreef. Anthony en ik overdachten wat voor muziek we nu eigenlijk maken met Lunapark: swingend, obsessief, glashelder, pulserend, procesmatig, onverwachtse bochten, uitzicht op de blauwe lucht. ‘Digital folk music’ vatte dit in drie woorden.”

Het gezelschap maakte afgelopen seizoen een vliegende start: ze stonden in alle belangrijke concertzalen in Nederland, waren op televisie te bewonderen en namen pas geleden hun eerste cd op – die verschijnt dit jaar nog, onder de titel Flim. Lunapark speelt in Eindhoven een thuiswedstrijd, want ze zijn gevestigd op Strijp-S, een kolossaal voormalig industriecomplex (van de bekende gloeilampenfabrikant inderdaad) waaraan Eindhoven een nieuwe, kunst-gerelateerde bestemming heeft gegeven. Op het programma:

  • Steve Reich – Pendulum Music
  • Anthony Fiumara – Cloud Chamber
  • Arthur Sauer – Joukahainen’s Defeat
  • Danny de Graan – Feed My Speaker (wereldpremière)
  • Kevin Volans – Walking Song
  • Arnold Marinissen – Synaps, Long, Knie, Voet, Mond
  • Florian Magnus Maier – Sturm im Wasserglas

Zondagmiddag 16 januari om 15.00 uur in de Witte Damezaal, Emmasingel 12, Eindhoven. Concert van Axes/Jazzpower.

Reageer