De kunst is jarig!

De website van de Art’s Birthday Party – verzamelpunt van alle internationaal georganiseerde feestjes voor de eenmiljoenachtenveertigste verjaardag van de kunst… als we Robert Filliou (een Fluxus-kunstenaar die dit verzon in 1963) mogen geloven.

Luister naar de audiostream van dit themakanaal voor een gesprek met soundart-duo Jan van den Dobbelsteen en Daniëlle Lemaire. Zij zullen maandagavond een performance verzorgen waarvoor zowel electronica als een bonte verzameling houten, metalen en bamboe objecten worden gebruikt, veelal huishoudelijke voorwerpen die het duo heeft meegenomen uit een verblijf van drie maanden in China. Die performance was vanavond live te horen en te zien via Ustream op deze site – en wordt daarna on demand aangeboden.

Hieronder kun je (alleen op de verjaarsavond, 17 januari 2011) luisteren naar de twee satellietkanalen waar delen uit alle Art’s Birthday parties worden uitgezonden:

Klik hier om naar het ene satellietkanaal te luisteren (Real Audio-stream).

Klik hier om naar het andere satellietkanaal te luisteren (Real Audio-stream).

Tags:

One Response to “De kunst is jarig!”

  1. Damon Holden zegt:

    Sferics is een geluidsinstallatie in de vorm van een directe opname live registratie van ionosferische atmosferische storingen in allerlei toonhoogtes en frequentiesterktes die opgevangen door een grote spiraalantenne via draadloze koptelefoons versterkt worden doorgegeven aan het luisterende publiek. Het luisteren van de componist naar zichzelf terwijl hij naar zichzelf luistert en de bewegingen en geluiden die hij al doende maakt zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Reageer