Art’s Birthday Party 2011

Maandag 17 januari 2011, de eenmiljoenachtenveertigste verjaardag van de kunst. Robert Filliou, Fluxuskunstenaar uit Frankrijk, had het begin jaren ‘60 van de 20e eeuw niet kunnen bevroeden, zijn statement dat op het op die dag precies een miljoen jaar geleden was dat de kunst werd geboren (doordat iemand een spons in een emmer water gooide) leidde een kleine halve eeuw later tot een internationaal netwerk van vrolijke, grensverleggende, melige, maar ook indrukwekkende kunstfeesten, waaronder een jaarlijkse avond uitwisseling van de meest uiteenlopende geluidskunstwerken door de leden van de Ars Acustica Group van de EBU (het Europese samenwerkingsverband van publieke omroepen). Vanuit Hilversum werd als verjaarskadootje een geluidsperformance gebracht door het sound art duo JaDa, Jan van den Dobbelsteen en Daniëlle Lemaire, die gebruik maakten van instrumenten en huishoudelijke voorwerpen meegenomen van een drie maanden durend verblijf in China. De performance werd live uitgezonden op dit themakanaal maar is hier natuurlijk ook weer terug te horen, naar believen mèt of zonder interview:

Het live programma met Jan van den Dobbelsteen en Daniëlle Lemaire, inclusief interview

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

De sound performance van JaDa (zonder interview)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Video en foto’s volgen!

Tags:

Reageer