TROMPconcours met wereldpremière en ‘a natural born solist’

20 november was de Finale van het TROMPconcours in Eindhoven, een van de belangrijkste concoursen ter wereld voor percussionisten. De Duitse Duitse Alexej Gerassimez (23) kwam als beste uit de bus (zie deze blog voor meer info over Alexej). Hij won de eerste prijs van € 15.000. “A natural born soloist, an artist!”, luidde het jurycommentaar. Gerassimez wist ook de persjury, jeugdjury én publiek te overtuigen.

De finalisten speelden een speciaal opdrachtstuk: Mojave van Michael Torke, en werden daarbij begeleid door Het Brabants Orkest olv Hans Leenders. Luister hier naar Alexej:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

De jongste deelnemer aan het concours, de 17-jarige Italiaan Simone Rubino kreeg de door Muziek Centrum Nederland uitgeloofde prijs voor de beste interpretatie van een Nederlands werk. Zij speelde Woodpecker van Louis Andriessen.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reageer