PAN in MGIJ

Nog een concertavond voor het jaar voorbij is? Goeie tip is de PAN, dinsdagavond 28 december in Amsterdam. De Calefax PAN wordt door het zich altijd scherp profilerende rietblazerskwintet gepresenteerd als “het kortste festival van Nederland”. Elk jaar – dit keer voor de zevende keer – nodigt het rietkwintet een reeks musici en andere gasten uit voor korte optredens. Het verrassingspakket bevat dit jaar onder meer de pianisten Louis van Dijk en Tomoko Mukaiyama. Verder composer in residence/video kunstenaar Arnoud Noordegraaf; panfluitist Matthijs Koene; Duo Severijn – de gezusters Steenbrink, mede-oprichtsters van de Holland Baroque Society; het CalefaXL-rietorkest en natuurhoornspeler Teunis van der Zwart en harpiste Masumi Nagasawa. De deur naar de bar van het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam, waar de PAN zich afspeelt, is de gehele avond geopend. Klinkt als een mooie opmaat voor een feestelijke oudejaarsavond… ;-)

Reageer