LSO goes YouTube

Een experiment wordt het genoemd, en hoewel websavvies dat misschien niet zo zouden zeggen, het is het wel degelijk, voor de wereld van de klassieke orkesten: een concert opnemen met onbemande camera’s, zeg maar gemakshalve: met webcams, en het resultaat publiceren op YouTube. Met een hoogwaardig opgenomen geluidsspoor, dat natuurlijk wel – het gaat tenslotte om muziek. Waar gaat het over? Het Kerstconcert van het Limburgs Symfonie Orkest (LSO). Dat concert is al geweest (op 18 december), en het is opgenomen door de regionale omroep L1, zowel beeld als geluid. Sinds dinsdag 21 december zijn de resultaten te zien (en te horen) op Youtube, en op de websites van het LSO en L1. Benny Brauns van L1 laat weten dat het een experiment is “…wat video betreft. Tegen relatief lage kosten willen we het concert registreren met een aantal onbemande camera’s. Het beeld is prima voor Youtube. Wat audio betreft doen we geen enkele concessie, die opnames zijn van hoge kwaliteit.”

L1 en het Limburgs Symfonie Orkest willen met dit experiment nieuwe publieksgroepen bereiken. Een lofwaardig initiatief! We zijn benieuwd naar de resultaten, en of er inderdaad nieuwe groepen kunnen worden aangesproken door deze opnamen online te zetten.

De complete YouTube playlist van het concert is hier te vinden.

Reageer