Loevendie en Cuypers

6 juni 1973. Theo Loevendie en Leo Cuypers nemen een reeks stukken op in VARA Studio 1. De band kwam onlangs – bij de voorbereidingen voor een radio-uitzending van de VPRO op Radio 6 – weer boven water. Leo Cuypers heeft zijn heldenstatus te danken aan bijvoorbeeld de Zeeland-suite, een geruchtmakend muziekstuk waarvan de delen op verschillende typisch Zeeuwse locaties gespeeld werden, zoals op het werkeiland Neeltje Jans, en in de stoomtram Goes-Borssele. En over Theo Loevendie, die onlangs met verdiend eerbetoon zijn 80e verjaardag vierde, hoor je de komende week nog veel meer op Radio 4, in het Componistenportret. Je hoort achtereenvolgens van Theo Loevendie Lapsang Souchong, dan het stuk “Theo” van Leo Cuypers, daarna het stuk “Leo” van Theo Loevendie, en tenslotte nog een stuk van Cuypers: Monk’s Rouse.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer