The Electronic Hammer

Vandaag tijdens de derde festivaldag van November Music een veelzijdig en nog uitgebreider programma dan gisteren. Zo is het tussen de middag al gelijk raak in de Toonzaal, alwaar de jonge Tilburgse componist Merijn Bisschops zijn reis door de tijd gaat aanbieden in de vorm van drie afzonderlijke solowerken ‘Antipode I, II en III’, voor klavecimbel, de viola d’amore en de traverso. Later op de dag gevolgd door een uitgebreid ‘filmisch-duister’ elektronisch programma in Filmzaal 5 van de Verkadefabriek. En ‘Cineac Sonore’, want zo heet dat programma in Filmzaal 5, duurt zelfs nog de komende dagen voort. Ook zijn we natuurlijk nieuwsgierig naar de tweede Expertmeeting tijdens dit festival. Het wordt een debat over de invloed van de nieuwe media op de nieuwe muziek en wat we daarmee willen bereiken voor een groter publiek.

Gisteren liet The Electronic Hammer later op de middag, middels werken van o.a. Vega, Kyriakides, Waller en Earzumba, van zich horen in de kleine zaal van de Verkadefabriek. Tijdens ons avondprogramma ‘live’ vanuit de Verkadefabriek hadden we een interview met enkele Hammer leden. Vlak na de uitzending gaven zij hun multimedia percussion concert, waarin klank en beeld naadloos op elkaar aansloten of reagereerden. Soms werden animaties getriggerd door bepaalde klanken uit het slagwerk, dan weer vormden deze de aanzet voor uitwaaierende hyperbolen en asymptoten. Het publiek kreeg een bijzondere ervaring voorgeschoteld, waarbij wij genoten hebben van het gevarieerde programma.

Tags: ,

Reageer