November Music

Vandaag zal tijdens de vierde festivaldag de uitvoering van Andriessen’s ‘Anais Nin’ door Nieuw Amsterdams Peil het hoogtepunt van de dag worden. En misschien wel van het gehele festival. Maar daar later meer over.

De zaterdag van November Music 2010 zal in ieder geval een hectische en overvolle dag worden. Want we waren al vroeg op pad, omdat in De Toonzaal om half één de Neue Vocalsolisten Stuttgart zouden aantreden. Een concert met louter vocaal vuurwerk van vrouwelijke componisten.

Luister naar een deel van onze registratie van vandaag in de Toonzaal; het stuk ‘Filter or Flip’ van Mayke Nas:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Direct erna vond in het SM’S ‘Pandora’s Twist’van musicus Jorge Isaac en componist Roderik de Man plaats. Uitgevoerd door acteur Sebo Bakker, de danser Kenzo Kusuda, de altvioliste Esra Pehlivanli en blokfluitist Isaac zelf. De videobijdragen waren samengesteld door Arnoud Noordegraaf en Joggem Simons. Ook interessant, maar minder muzikaal, was het interview dat vandaag om 2 uur plaatsvond in Filmzaal 1 van de Verkadefabriek met de componist Christian Wolff. Morgen zal hij als pianist van zich laten horen tijdens de Kunstmuziekroute. Daarvoor moet u naar de Toonzaal afreizen. Zie verder op dit weblog een portret van deze legendarische Amerikaanse componist.

Later deze middag van zaterdag 13 november was het haasten om op tijd te zijn voor Ensemble Klang in de vertrouwde Verkadefabriek. Een combinatie van hedendaagse muziek en spetterende bigband-power. Hier keerden we tijdens dit festival opnieuw terug naar werk van Peter Adriaansz. En dat was ook het geval tijdens het hierop volgende programma in Filmzaal 4 van de Verkadefabriek. Alwaar Sonsoles Alonso en Alex Nowitz een wervelend programma presenteerden met werken van o.a. Anne Parlevliet, Kasia Glowicka en natuurlijk van Peter Adriaansz.

Tags: ,

Reageer