November Music webcast zaterdag

In de live webcast van zaterdag 13 november – tijdens het festival elke dag te horen tussen 18.00 en 19.30 in de audiostream, en naderhand uiteraard hier op de website on demand – was allereerst Louis Andriessen te gast. Zijn Anais Nin, eerder dit jaar met veel succes in première in Italië, klonk zaterdagavond in de Grote Zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. Pianist Gerard Bouwhuis, actief in Nieuw Amsterdams Peil en dus de pianist van Anais Nin, vertelt over zijn ervaringen met dit stuk van Andriessen en over het spelen van Vexations van Erik Satie. Rozalie Hirs presenteerde zaterdag haar splinternieuwe CD Pulsars, en zij vertelt onder andere over de rol van herinneringen en taal in haar muziek. Pianist Daan Vandewalle speelt zondag het magnum opus Inner Cities van Alvin Curran, waar hij op vooruitblikt in deze webcast. En tenslotte een gesprek met de twee festivalcomponisten van dit jaar, Peter Adriaansz en Piet-Jan van Rossum, over de (nieuwe) werken die in dit festival uitgevoerd worden, en over de rol van het gehoor in verhouding tot andere zintuigen. Check de hele webcast hier:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer