November Music 13 november 2010

Na de snelle hap van vanavond zal het om 7 uur eerst moeilijk kiezen zijn tussen Arnoud Noordegraaf met zijn ‘A.M.’ en het muziektheaterproject ‘Vox’ van Rob van Rijswijk en Jeroen Strijbos. En daarna rond achten breekt November Music helemaal los met in de kleine zaal van de Verkadefabriek ‘The Indian Core’, een combinatie van jazz, improvisatie en wereldmuziek. Natuurlijk niet te vergeten ‘Anaïs Nin’van Louis Andriessen. Waarvan de Nederlandse première afgelopen week plaats vond in Amsterdam.

Het gitaarkwartet ZWERM, Richard Barrett en Stefan Prins bundelen om 9 uur vanavond hun krachten al improviserend samen in het programma ‘Pidgin’. En in W2 zullen Anneke van Giersbergen (lees verder in dit blog meer over haar) en Tom Pintens de zaterdag alternatief rockend afsluiten met experimentele bewerkingen van hun eigen oeuvre. Dit alles zal nog tot in de late uurtjes doorgaan met een DJ-set van de op het festival aanwezige Scanner.

Verder op dit blog is ondertussen veel informatie terug te vinden over het avondprogramma van vanavond. In de vorm van portretten, audiofiles en korte impressies. Op dit moment zijn we zelfs ‘ live’ aan het streamen via ons themakanaal Eigentijds. Stem af, of beter gezegd, klik rechtsboven aan, en luister tot half acht naar gesprekken met o.a. Arnoud Noordegraaf, Piet-Jan van Rossum en Peter Adriaansz.

Tags: ,

Reageer