New music / new media / new audiences

Expertmeeting voor componisten, musici , podia, fondsen en media
Vrijdag 12 november 2010, 15.00 – 16.30 uur (aansluitend borrel + buffet)

Tijdens November Music 2010, in Verkadefabriek, Filmzaal 1, Boschdijkstraat 45, ’s-Hertogenbosch
Georganiseerd door MCN / BKKC / November Music
Voertaal: Engels  (er zijn vertegenwoordigers van internationale festivals aanwezig)

Aanmelden: mail naar hedendaags@mcn.nl

We leven in een periode waarin de nieuwe muziek zo goed als genegeerd wordt door de officiële, publieke media. Radio en tv besteden nauwelijks aandacht aan componisten, musici, of podia en festivals waar avontuurlijk geprogrammeerd wordt. Anderzijds zijn de mediale mogelijkheden om rechtstreeks met publiek te communiceren ongekend aan het toenemen.  Aan de slag dus, do it yourself.
Hoe verhouden beide bewegingen zich tot elkaar?
Vullen ze elkaar aan?
Waar zijn musici, podia, festivals mee bezig?
Waar is de publieke omroep mee bezig?

We werken vanuit het idee ‘best practices’. Daarvoor zijn twee mensen uit het veld uitgenodigd voor een korte presentatie.  Vervolgens zullen alle deelnemers gezamenlijk een gesprek met de sprekers en elkaar voeren onder leiding van Lex Bohlmeier.
De bijeenkomst wordt door de organisatoren gezien als een startpunt voor een doorgaande zoektocht naar het ideale contact met je (of een zo groot mogelijk) publiek.

Presentaties:
Joost Heijthuijsen heeft met Incubate, festival for independant culture een voorloperspositie in het gebruik van social media met het oog op communityvorming. Hij gaat in op de strategieën die je – in dit geval als podium / organisator – kunt kiezen en hoe je die vervolgens instrumenteert.

Aad van Nieuwkerk is sinds enige tijd namens de VPRO belast met de ontwikkeling van themakanalen voor de publieke omroep, eerst en vooral als aanvulling op de radio. Wat zijn zijn plannen, welke middelen worden ingezet? Hoe ziet hij de samenwerking met het veld?

Interessant om vooraf te lezen: Erwin Blom: Handboek communities, de kracht van sociale netwerken www.handboekcommunities.nl

Interessant om na afloop te zien en te horen:
- ‘Cineac Sonore’, werk van Evelien van de Broek & Dyane Donck, Rozalie Hirs, Luc Houtkamp, Yannis Kyriakides, Roderik de Man, Rob van Rijswijk & Jeroen Strijbosch, Piet-Jan van Rossum, Wouter Snoei, Jorrit Tamminga, , Kees Tazelaar, René Uijlenhoet, Henry Vega, Kristoffer Zegers (vanaf 17.00 uur)
- Piet-Jan van Rossum / Scanner / Ensemble MAE (19.00 uur)
- Enno Poppe / Ensemble Mosaik / Neue Vocalsolisten Stuttgart / Omar Ebrahim (20.30 uur)
- Jo Sporck / Cappella Amsterdam (19 uur)
- Jeroen van Vliet / Jakob Broo / Erwinn Vann (20.30 uur)
- Dave Douglas & Keystone (22.00 uur)

Kaartjes & info: www.novembermusic.net

Tags:

Reageer