Mensenmuziek voor en van muziekmensen

Het zit er op! November Music 2010, de achttiende editie, heeft vijf dagen lang mensen en muziek bij elkaar gebracht. We hebben jong en oud, arm en rijk, man en vrouw, rechts en links zien genieten van heel veel verschillende vormen van actuele kunstzinnige muziek. In vijf dagen tijd  zijn velen onder de indruk geraakt van onze gemeenschappelijke rijkdom aan muziekkunst. Een rijkdom die we behoren te behouden en koesteren, inplaats van loslaten en wegschrijven. De schoonheid van ons allen wordt nu eenmaal gevoed en bepaald door onze cultuur. Pakken onze bestuurders en beleidsmakers dat van ons af, dan blijven we achter met een innerlijke armoede.

De afgelopen dagen hebben we de muzikanten en componisten van November Music 2010 dichter bij u gebracht. In onze ‘ mobile studio’  hebben we deze muziekmensen gevraagd te vertellen over hun eindeloze zoektocht naar muzikale pracht en schoonheid. Zo zaten bij ons aan tafel o.a. Louis Andriessen, Martin Fondse, Alvin Curran, Henry Vega, Robin Rimbaud, Piet-Jan van Rossum, Daan Vandewalle en Peter Adriaansz. Waren we benieuwd naar de verhalen van beide festival directeuren Bert Palinckx en Theo van Dooremalen. Luisterden we naar ervaringen van bezoekers en hebben we kenners en vakmensen gevraagd u verslag te doen van de vele concerten, geluidsinstallaties en ‘meetings’ . Dit alles is voor altijd vastgelegd en terug te vinden op dit weblog. Ga er gerust even voor zitten en beleef het festival nogmaals vanachter uw computer. En vergeet dan niet dat een nog grotere club organisatoren, productieleiders en medewerkers dit allemaal hebben mogelijk gemaakt.

Tags:

Reageer