Martin Fondse

Na onze ‘ live’ stream van vanavond gaan we om half negen vanavond verhuizen naar de grote zaal voor achtereenvolgens trompetist Eric Vloeimans in gevecht met toetsenist Wayne Horvitz en als afsluiter het Starvinsky Orkestar aangevuld met de elektronische avant-garde klankenmenger Matthew Herbert. Lees zijn portret in eerdere previews op dit blog.

Starvinsky Orkestar is het droomorkest van Martin Fondse. Een big band en klassiek ensemble inéén. Voor November Music arrangeerde Fondse het werk van Matthew Herbert, die ook zelf zal meespelen.

Luister naar ons gesprek met Martin Fondse tijdens onze ‘live’ uitzending van vanavond. Hierin vertelt hij hoe hij tot zijn arrangementen van Herbert’s werk is gekomen.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Martin Fondse studeerde piano en compositie aan het Arnhems Conservatorium en aan de Musikhochschule Koeln. In 1992 stichtte hij het Martin Fondse Oktemble, waarmee hij drie cd’s heeft uitgebracht. Het werk van pianist  en componist Martin Fondse wordt gekenmerkt door zijn humoristische, verhalende en persoonlijke stijl van componeren. Hij behoort inmiddels tot de meest gevraagde componisten in de Nederlandse jazz-scene. Zo schreef hij werk voor o.a. Eric Vloeimans, Ernst Reijseger, Paul van Kemenade en het Metropole Orkest. Zijn composities zijn meermalen bekroond met toonaangevende internationale prijzen. In 1996 ontving hij de 1e prijs van de Jazz Composers Alliance uit Boston. In mei 2000 werd hij toegelaten tot de musicians-pool van het Orchestre National de Jazz in Frankrijk en in 2002 ontving Martin Fondse een compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival.

Tags: ,

Reageer