Enno Poppe

Naschrift. Enno Poppe (compositie), Anne Quirynen (beeld): ‘Interzone’. Uitgevoerd door Ensemble Mosaik, Neue Vocalsolisten Stuttgart, Omar Ebrahim (stem). Twee kampen na afloop van het concert op vrijdagavond: voorstanders die Poppe’s Interzone ronduit briljant vonden, en tegenstanders die het te lang vonden duren, te zwaar op de hand, te gezocht. Tja. Ben je er toevallig geweest? Je mening, pro of contra, wordt zeer op prijs gesteld! Voor wie er niet was: de opname volgt op een later moment, maar hier is alvast een low-fi fragmentje:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

(Eerder gepubliceerd) Een van de componisten waarvan werk te horen zal zijn tijdens November Music (9-14 november, Den Bosch) is de uit Duitsland afkomstige Enno Poppe, in de pers “een van de grote talenten van de nieuwe muziek” genoemd. Liederen uit de schemerzone. Een tussenwereld die de werkelijkheid op scherp zet. Zo omschrijft de website van November Music wat we mogen verwachten van de Nederlandse première van Interzone, gebaseerd op het gelijknamige boek van William S. Burroughs waarin de Marokkaanse stad Tangiers wordt beschreven als een vrijhaven voor kunstenaars. Poppe schreef het werk voor stem (Omar Ebrahim), kamerensemble (Ensemble Mosaik), vocalisten (Neue Vocalsolisten Stuttgart) en video (Anne Quirynen). Radio 4 Eigentijds en De Concertzender zorgen samen voor uitvoerige verslaglegging van het festival, deels live, deels met latere uitzendingen en audio on demand.

Tags:

One Response to “Enno Poppe”

  1. gert gering zegt:

    Ik heb niks met deze muziek. Het “verhaal” is niet te volgen (onverstaanbaar gezongen). De muziek is echte hoofdmuziek, geconstrueerd, knap gespeeld, maar emotieloos. De soms heftige teksten (dat wat ik kon verstaan) worden vanaf blad voorgedragen zonder regie en zijn daardoor niet geloofwaardig. De vertoonde video’s hebben geen navolgbare band met de muziek. En ik ben iemand die de programmatoelichting achteraf leest.

Reageer