Dave Douglas

Vrijdagavond laat. Een troosteloze regen dreint over de glimmende straten van Den Bosch. Het is kil buiten. Gauw naar binnen bij W2, de voormalige sigarenfabriek waar een weliswaar niet stampvolle maar enthousiaste zaal luistert naar de eigenzinnig vormgegeven neo-sixties-funky-bop van trompettist Dave Douglas. De in 1963 geboren Douglas werkte met beroemde musici van Tom Waits tot John Zorn, bracht al meer dan twintig albums uit en wordt dankzij zijn samenwerking met Horace Silver, aan het eind van de jaren ‘80, weliswaar met “jazz” geassocieerd maar dat moet je in zijn geval dan wel heel ruim opvatten. Keystone, het sextet van Douglas, bestaat uit alt- en tenorsaxofonist Marcus Strickland, toetsenist Adam Benjamin, (e-) bassist Brad Jones, drummer Gene Lake en – afwezig in Den Bosch – rietblazer Geof Countryman, en de band wordt ook nog regelmatig versterkt door DJ Olive. Het duurde even voor de zaal op temperatuur was, maar na een half uurtje was de herfst buiten volkomen vergeten.

Tags:

Reageer